Maattabel Lingerie

Welke bh maat heb ik nodig?

Deze vraag is zeer belangrijk. Wanneer u een bh draagt in een verkeerde maat kan dit namelijk uw lichaam schade toebrengen. Zorg er dus voor dat je de maten zorgvuldig opneemt en bij twijfel een lingeriestylist inschakelt.

Hoe neem ik de juiste maat op?

Om de juiste maat te vinden heeft u twee maten nodig: de onderwijdte en de bovenwijdte. Om deze maten op te meten heeft u een meetlint nodig en moet u een bh dragen die comfortabel zit en geen extra vulling/push-up heeft. Wanneer u geen bh aan heeft moet u rekening houden met de mogelijkheid dat de bovenwijdte kleiner uitvalt dan u werkelijk nodig heeft. Een bh trekt iets doorgezakte borsten wat omhoog, waardoor de bovenwijdte groter is dan zonder een bh.

Wat is de onderwijdte en de bovenwijdte?

De onderwijdte: Dit is de borstomvang gemeten vlak onder de borsten. De onderwijdte geeft de omvangsmaat van de bh aan; het getal in een bh-maat. Deze rond je af op veelvouden van 5 cm. Een onderwijdte van bijvoorbeeld 73 en 74 cm wordt afgerond naar omvangsmaat 75. Ook wanneer u 76 of 77 cm meet wordt dit afgerond naar omvangsmaat 75.

De bovenwijdte: Dit is de borstomvang gemeten over het dikste deel van de borsten. Het verschil in cm tussen de onderwijdte en de bovenwijdte geeft de cup aan; de letter in een bh-maat.

Hoe lees ik de maattabel af?

Hieronder ziet u een tabel waarin u uw bh maat kunt opzoeken. De meest linkse kolom ziet u de omvangsmaat van de bh (maat bh omvang), van 65 tot 125. In de kolom daar rechts naast (Onderwijdte in cm) ziet u steeds twee getallen staan. Wanneer u uw onderwijdte gemeten heeft kunt u deze hier opzoeken. Om te weten welke (afgeronde) omvangsmaat nodig heeft kijkt u weer in de kolom er links naast.
Voorbeeld:  U meet een onderwijdte tussen de 73 en 77 cm. Dan heeft u omvangsmaat 75 nodig voor uw bh.

Onder het kopje “Cupmaat” vindt u verschillende cupmaten van AA tot I. In het grote blok onder “Bovenwijdte in cm” kunt u uw bovenwijdte opzoeken nadat u deze gemeten heeft. Om te weten welke cupmaat u nodig heeft kijkt u recht boven uw bovenwijdte in de cupmaten-rij.

Vervolg voorbeeld: U heeft eerst uw onderwijdte gemeten, hier kwam uit dat u omvangsmaat 75 nodig heeft. Vervolgens meet u een bovenwijdte tussen de 91 en 93 cm. U zoekt deze op in de rij van omvangsmaat 75 en kijkt vervolgens boven aan de kolom van de bovenwijdte. Hier komt uit dat u cupmaat C nodig heeft. U weet nu dat u een bh in de maat 75/C nodig heeft.

Volledige bh maattabel van 65/AA tot en met 125/I: